Taiteilija Suksi


Taustani

Vesa Suksi on vuonna 1979 syntynyt tamperelainen taiteilija. Kuvataide on kuulunut aina vahvana osana Suksen itseilmaisua ja hän on hyödyntänyt sitä työvälineenä työskennellessään yhteensä 16 vuotta Nuorten harrastus- ja vapaa-ajan palveluissa, lastensuojelulaitoksessa sekä syrjäytyneiden nuorten parissa. Suksella on myös 10 vuoden kokemus turvallisuusalalta yökerhojen turvallisuudesta aina rocktähtien ja Presidentin turvamieheksi asti. 

Siirtyminen täysipäiväiseksi taiteilijaksi tapahtui lopullisesti vuoden 2015 tienoilla selän loukkautumisen ja pieleen menneen leikkauksen johdosta. Osittain kävelykyvyn menettäneenä Suksi alkoi maalata pitääkseen päänsä kasassa. Huomattuaan maalaamisen voimauttavan vaikutuksen hän alkoi tehdä sitä joka päivä ja tekee edelleen.

Suksi on opiskellut viestintä-ja kuvataidealaa, mutta suurimmalta osin hän on itseoppinut.

Inspiraation Suksi hakee mediavirrasta, seuraten musiikki- elokuva ja mainosalan ilmiöitä tarkasti ja peilaten niitä alan historiaan. Kaikessa työskentelyssä voimakkaat tunteet ovat keskiössä. Vahva tekstuuri ja  värienkäyttö ovat Sukselle ominaisia. 

Näyttelyitä Suksi on pitänyt vuodesta 2014.

"Ajatuksia herättäviä töitä, voimakkaita vetoja, tunnetta ja persoonallisuuksia"